BEYKOZ 40 YIL SONRA HATIRLANDI İBB UNUTULMUŞLUĞA İMAMOĞLU İLE SON VERDİ.

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden sonra yıllarca ihmal edilen Beykoz da İBB yatırımları ile sorunlar bir bir çözülüyor.

17 Şubat 2024 - 20:04

Restore edilen Anadolu Hisarı,




Çubuklu Kentsel Dönüşüm Projesi,
Göksu ve Küçüksu Dereleri Can Suyu Projesi,
Enstitü İstanbul İSMEK ve Kavacık Bölgesel İstihdam Ofisi



YÜZÜLEBİLİR KRİTERLERDE BİR BOĞAZ İÇİN…
 Atık su ve yağmur suyu imalatlarıyla her gün Beykoz sahilinin 11 noktasından Boğaza karışan 28 bin 253 metreküp atık su arıtma sistemine alındı. İş kapsamında Beykoz sahil yoluna toplam 895 metre atık su hattı, 115 metre yağmursuyu hattı döşendi. Ayrıca 600 mm iç çapında 470 metre atık su hattı ile atık su parsel bağlantıları, 600 mm iç çapında 115 metre yağmur suyu hattı imalatı ve yağmursuyu ızgara imalatları tamamlandı.

Yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen önemli sorunun çözülmesi ile İstanbul Boğazı’na atık su tamamen engellenmiş oldu. Karışık çalışan hatların ayrıştırılması ile bölgede yoğun yağışlarda yaşanan atık su ve yağmur suyu baskınlarının da önüne geçilmiş oldu. Deniz suyunun da yakın zamanda yüzülebilecek temizlik değerlerine erişmesi ve Beykoz sahillerinden güvenle denize girilebilmesinin mümkün hale gelmesi bekleniyor.

1970 İN ORTALARINDA DÖŞENEN SU İSALE HATTI DA YENİLENDİ

 Proje kapsamında; İSKİ Genel Müdürünün dikkati sayesinde su isale hattı yenilendi.
 İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Elmalı İçme Suyu Arıtma Tesisi Beykoz Ana İsale Hattının ömrünü tamamlayan ve sık arıza veren kısımları da yenileniyor. Merkez Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi güzergâhından geçen içme suyu ana isale hattının 580 metrelik kısmı 800 mm çelik boru olarak yenilenmeye başladı. Bugüne kadar 170 metrelik bölümü tamamlandı.


1990’lı yıllardan beri kapalı duran Boğaz’ın koruyucusu ‘Anadolu Hisarı’ müze olarak ziyarete açıldı. 

Beykoz Kır Bahçesi Sosyal Tesisi açıldı.

Beykoz On Çeşmeler Meydanı

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum