BASTON'UN BAŞKENTİ DEVREKTE SON USTALAR ENDİŞELİ

Genel Yayın Yönetmenimiz Yaşar Kaba'nın Zonguldak Ereğli köy ziyaretleri ve gözlemleri.

24 Haziran 2024 - 01:01 - Güncelleme: 24 Haziran 2024 - 01:38
Emine Tuğba Karaduman'ın rehberlik ettiği birkaç günlük Zonguldak Ereğli, Devrek ve birkaç köyünü gezme olanağı buldum. Bitmeyen Ereğli, Devrek yolunda çok az bir bölüm tamamlanmayı bekliyor. Aslında bu yol meselesinin neden yıllar önce bitirlmesi gerekirdi. bölge için ülke için gerçekten büyük bir kayıp bölge yaz kış doğa turizmine oldkca yatkın bölge insan ı konuksever ve güleryüzlü.
  Bayramlaşmak için gittiğimiz bir köyden Devreğe gelme fikri programda olmayan bu güzel ilçeyi görme olanağını yakaladım. 
  Devrek zirvede dağların çevrelediği ortasından bir ırmak geçen şirin bir ilçe çarşıya inince karşınıza bastoncular çarşısı çıkıyor. Bastonun başkentinde baston sanatkarlarını görmeden dönemezdik. 
   Çarşıda yaptığımız söyleşide ustaların mesleğin geleceğine dair endişelerini gözlemledik. birçok meslekte olduğu gibi çırak usta ilişkisinin birçok meslekte tehlike işsretleri vermeye devam ediyor.
  Aslında geçmişte kıymetini bilmediğimiz köy enstitüleri bu gün bu konularda çıkış yolu olabilir.  O gün köy programı ile yola çıkan bu okullar kente göre güncellenebilir. Uzmanlar konuyu bir an önce masaya yatırmlı görüşündeyim.
Yaşar Kaba
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum