AYVALIK ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ'NDE "YENİ BİR …" ÖDÜLÜ, KURGU DALINDA SİNAN KESOVA'NIN OLDU!

Kültür sanata verdiği sürdürülebilir desteklerle öne çıkan Mey|Diageo’nun katkılarıyla üç yıldır Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında verilen “Yeni Bir …” ödülü bu yıl kurgu kategorisinde sahibini buldu.

AYVALIK ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ'NDE "YENİ BİR …" ÖDÜLÜ, KURGU DALINDA SİNAN KESOVA'NIN OLDU!
18 Eylül 2024 - 18:18

Ödüle layık görülen, “Büyük Kuşatma” filminin kurgusunda Lisa Aksel Ayhan mahlasını kullanan ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturan Sinan Kesova, 17 Eylül akşamı Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşen açılış töreninde ödülünü Mey|Diageo Kültür Sanat Danışmanı Banu Zeytinoğlu’nun elinden aldı.

“Yeni Bir …” ödülü, festivalin yapıldığı yıl içinde kamera önünde ya da arkasında, sinemanın herhangi bir alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken, kariyerinin başındaki bir isme veriliyor.

“Yeni Bir …” ödülü, Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında bir yarışma yapılmamasına karşın, geleceğin sinemacıları için ilk olarak 2022 yılında hayata geçirildi. Ödül, herhangi bir kategori ayrımı gözetmeden, o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi, teşvik edilmesi gerektiği düşünülen genç bir sinemacıya veriliyor.

Her gün her yerde yaşamı kutlayan ve kültür sanatın hayatımızdaki büyük önemine inanan Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen “Yeni Bir …” ödülü, bu yıl üçüncü kez sahibini buldu. Son bir yıl içinde vizyona girmiş ya da ulusal festivallerde gösterilmiş uzun metraj kurmaca filmlerden birindeki başarısıyla dikkat çeken genç bir sinemacıya verilen “Yeni Bir …” ödülü, üçüncü yılında kurgu dalında verildi. Bu yıl “Yeni Bir Kurgucu” başlığıyla verilen ödülün kazananı, bu yılki seçici kurulu oluşturan yönetmen, senarist, yapımcı Belmin Söylemez, kurgucu Ali Aga, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, gazeteci Asu Maro ve oyuncu Nezaket Erden’in oybirliğiyle “Büyük Kuşatma”nın kurgusunda Lisa Aksel Ayhan mahlasını kullanan, filmin yönetmeni Sinan Kesova oldu. Böylece ilk filmiyle “Yeni Bir Kurgucu” ödülünün sahibi olan Kesova “Lisa Aksel Ayhan tabii ki olmayan bir isim, bir karakter. Biz tabii bağımsız sinema yaptığımız için birçok işi kendimiz yapmak durumunda kalıyoruz. Tabii jenerikte bazen aynı ismi birkaç defa görmek kötü bir intiba bırakabiliyor. Bu filmde en azından kurguda bir mahlas kullanmakta karar kıldım. Kurgu ödülü vesilesiyle Ayhan Ergürsel’i anmak isterim. Kendisi hem benim için hem de beraber film yaptığım arkadaşlarım için çok büyük anısı ve etkisi olan birisiydi. Çok teşekkürler,” şeklinde konuştu.

17-22 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin 17 Eylül Salı akşamı Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşen açılış töreninde “Yeni Bir Kurgucu” ödülünü takdim eden Banu Zeytinoğlu yaptığı konuşmada “Mey|Diageo olarak hayat kurgusu içinde herkesin kutlamalarını beraber yapmak istiyoruz ve bu kurgunun içinde biraz da sanata daha yaygın, sürdürülebilir destekler vererek sizlerin yanında olmayı çok seviyoruz. Bunu bir sosyal sorumluluk şeklinde değil, sanattan ve kültürden sorumlu bir şirket olarak yapmaya çalışıyoruz. Hepinize, bu kurgunun içinde olduğunuz için teşekkür ederiz,” dedi.

“Büyük Kuşatma” filminin festival kapsamındaki gösterimi, 19 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00’de Vural Sineması’nda gerçekleşecek.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum