Av. Onur Cingil Üsküdar Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan etti

Üsküdar CHP de ilk belediye başkan aday adaylığını Av. Onur Cingil ilan etti. 31 Mart 2024 te yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Av. Onur Cingil Üsküdar Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan etti
20 Kasım 2023 - 23:31 - Güncelleme: 20 Kasım 2023 - 23:40
Av. Onur Cingil Kimdir

10/10/1987 tarihinde Bursa Yenişehir’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa Yenişehir’de tamamladıktan sonra, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdim. Başarı ile geçen lisans öğrenimim sonunda 2009 yılında mezun oldum. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başladım ve Yüksek Lisans öğrenimim sonunda Milletler Arası Hukuk alanında tez çalışması yaptım. Gerek öğrenimim boyunca gerekse de meslek hayatı içerisinde birçok eğitim ve sertifika programına katıldım.
2009 yılından bu yana faal avukat olarak kamuoyunda bilinen birçok davada avukatlık yapmakla birlikte birçok davayı da şahsen müdahil olarak takip etmekteyim. Siyasi hayatıma üniversite yıllarında kulüp faaliyetleri ile başlamış olup, Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübünde Başkanlık ile birçok sivil toplum kuruluşunda üye ve kurucu olarak görev aldım. 
Gençlik Kollarından geldiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde, 24 yaşında ilk kez çarşaf listeden tek başına girdiğim CHP Üsküdar İlçe Yönetiminde toplamda 3 Dönem İlçe Başkan Yardımcılığı yapmış olup, siyasetle birlikte Sivil Toplum alanında da Üsküdar ve Türkiye kamuoyu tarafından çalışmalarımla bilinmekteyim. Hali hazırda TükoDer Üsküdar Şube Başkanlığı, TükoDer Genel Merkez Genel Sekreterliği, Memleket Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Önce İnsan Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmekle, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesiyim. 
Üsküdar’da var olan tüm inisiyatif, hareket, grup ve sivil halk hareketin içerisinde bizzat bulunmakta, hukuki tüm sorunlarıyla ilgili de destek vermekteyim.
Hukuki ve Siyasi Mücadelelerim, Üsküdarlıların dara düştüğü her anda yanlarında olmam ile kamuoyu tarafından takdirle karşılanmakta olup, bu hususta yüzlerce haber ve yazı da kaleme alınmıştır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum