AŞK DEDİĞİN, HİÇ BİTMEYEN EREĞLİ, DEVREK YOLU GİBİ OLMALI !

Genel Yayın Yönetmenimiz Yaşar Kaba'nın Zonguldak Ereğli köy ziyaretleri ve gözlemleri.

23 Haziran 2024 - 10:57 - Güncelleme: 25 Haziran 2024 - 21:03
   Birkaç günlüğüne konuk gittiğim, Zonguldak Ereğli Hacıuslu köyünde bayramın 2. günü. Bölgede bayramları her gün bir köyde bayramlaşma olurmuş o köyde yemekler tatlılar yapılır civar köylerden bayramlaşmaya gelenler beklenirmiş.

      Bizde Yayın danışmanımız Emine Tuğba Karaduman, Annesi Hatice Hanım eşim Emine Hanım köyden Kenan Özsoy ve  ailesi ile birlikte yakın köye bayramlaşmak için yola çıktık vardığımız köyde büyük bir konukseverlikle karşılandık bayramlaşma sonrası yemekler tatlılar derken sohbetler başladı.

      Bir gün önce gece gittiğim köy yolu(Ereğli, Devrek ] yolunun çok kötü olduğu yönünde şikâyetlerimizi dile getirirken gençlerden birisi 'AŞK DEDİĞİN, HİÇ BİTMEYEN EREĞLİ, DEVREK YOLU GİBİ OLMALI ! diyerek espriyi patlattı.

Herkeste alaycı ve sitemkâr bir kahkaha... 


Bahsi geçen yol, gerçekten çok önemli,doğa turizminin zirve yapabileceği bir bölge nedense aradan geçen süre içinde hala yol sorunu yaşıyorsa gerçekten üzücü mevcut yol 5 - 6 yıl önce başlamış ancak hala bitirilmemiş hatta seçimden sonra makinalar bölgeden çekilmiş bu yol üzerinde, (Ereğli, Devrek)  etki alanında  onlarca köy var. Aynı zamanda Devrek'ten Bolu, Amasra ve Ankara'ya bağlananan tek yol.

 Bölge milletvekilleri, Belediye başkanları, Kaymakamlar bu yoldan hiç geçmezler mi? geçmiyorlarlarsa lütfen bir geçsinler, bu yolu arada bir kullansınlar hatta köyleri gezmeli bölgenin konuksever, güzel insanları minik bir dokunuştan başka ne isterki 

Elbette bu yol kısa sürede bitirilir umarım geriye ise 'Yol dediğin bitmeyen Ereğli, Devrek gibi olmalı' sözü baki kalır.

Yaşar Kaba

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum