ARTER'DEN ÇOCUKLARA ÇAĞDAŞ SANAT ATÖLYELERİ!

Arter’in çocuk atölyeleri, Haziran ayında da yepyeni içerikleriyle farklı yaş gruplarından katılımcılarını bekliyor. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyelerde çocuklar, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak kendi eserlerini üretip çağdaş sanatı keşfediyor.

ARTER'DEN ÇOCUKLARA ÇAĞDAŞ SANAT ATÖLYELERİ!
28 Mayıs 2024 - 19:00

Çocuk atölyeleri 8 Haziran’da “Bedenimin Sesleri”, 22 Haziran’da “İp Oyunu”, 29 Haziran’da ise “Mektubunuz Var” başlığıyla gerçekleşecek. 

Arter Öğrenme Programı kapsamında farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen çocuk atölyeleri hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda devam ediyor. Çocukları çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya ve yaratıcı süreçleri deneyimlemeye davet eden atölyeler, her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteriyor.

“BEDENİMİN SESLERİ”

7–11  yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Bedenimin Sesleri” başlıklı atölye, 8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Arter’in -1. katındaki Atölye alanında gerçekleşecek. KeKeÇa Beden Perküsyonu ekibinden Gökçe Gürçay ve Timuçin Gürer’in yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye, Arter’deki GLOSSOLALALA başlıklı sergide yer alan, Dilek Winchester’ın Okunmayanlar Üzerine Koreografiler (2024) isimli serisinden yola çıkıyor. Bedenin bir enstrümana dönüşeceği atölyede, katılımcılar çeşitli oyunlar ve anlık koreografiler aracılığıyla bedenlerinin seslerini keşfedecekler. Çocuklar, “Bedenimin Sesleri” atölyesinin “sese yol açan hareket” yaklaşımı aracılığıyla müziği görülebilen, dansı ise işitilebilen bir olgu olarak tecrübe edecekler. Atölye çalışması için katılımcıların rahat kıyafetler giymesi önerilir.

“İP OYUNU”

22 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Atölye’de 6–9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak Arter Öğrenme Programı ekibi yürütücülüğünde gerçekleşecek “İp Oyunu” atölyesi, Şakir Gökçebağ’ın Arter’de süren Göründüğü Gibi başlıklı sergisinde yer alan hareketli formlardan esinle kurgulandı. Atölye kapsamında önce Arter’in arka bahçesinde poz verip fotoğraf çektiren çocuklar, ardından kendi fotoğraflarına iple müdahalelerde bulunacak ve mekânla etkileşim hâlinde birer fotokolaj üretecekler.

“MEKTUBUNUZ VAR”

7–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Mektubunuz Var” atölyesi ise 29 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Atölye alanında gerçekleşecek. Yürütücülüğünü atölyepikolo’nun üstlendiği atölye, katılımcıları Johanna Gustafsson Fürst ile Dilek Winchester’ın GLOSSOLALALA sergisini gezerken karşılaşacakları kelimeleri dokunma ve görme duyularıyla ifade etmeye davet ediyor. Atölye kapsamında, Johanna Gustafsson Fürst’ün Aygıt, Düşünceler ve Ego isimli yerleştirmelerinde kullandığı yöntemden esinle, katılımcılar önce kendileri için atölyepikolo tarafından hazırlanmış mektupları okuyacaklar. Daha sonra bu mektuplardan yola çıkarak farklı geometrik şekillerdeki mukavva parçalarını ve çeşitli dokulardaki malzemeleri bir araya getirerek soyut bir heykel üretecekler.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri, Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletix üzerinden temin edilebilir. Arter Beraber üyeleri, atölye katılımlarında değişen oranlarda indirimlerden faydalanabilir. Atölyelere katılan çocukların birer yetişkin eşlikçisi ise, etkinlik gününde Arter sergilerini ücretsiz ziyaret edebilir; 13:00 ve 15:00'te düzenlenen rehberli turlar için gişeden bilet satın alabilir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum