ARJANTİN "NATURALIS LABOR TANGO TOPLULUĞU"NUN GALA GÖSTERİSİ İSTANBUL'DA

1988 yılında Luciano Padovani ve Francesca Mosele tarafından kurulan Naturalis Labor Dans Topluluğu’nun, Tango dünyasında tanınmış isimlerden oluşan sekiz yıldız tango dansçısı, Tango Spleen dörtlüsünün canlı müziği eşliğinde Tango Gala gösterisi ile ilk kez Türkiye’de.

ARJANTİN "NATURALIS LABOR TANGO TOPLULUĞU"NUN GALA GÖSTERİSİ İSTANBUL'DA
07 Ekim 2024 - 16:25

Harbiye Cemal Reşit Rey; 10 Ekim akşamı,  dünyaca  tanınmış sekiz Arjantinli tango sanatçısı ile muhteşem  bir tango gösterisine ev sahipliği yapacak.  

Hassasiyet, arzu ve bol tutku ile dolu, hayat ve aşk için sanatını ortaya koyan  tango dansının efsanevi ustası  Liciano Padovani gerçek otantik tangoyu  sahnelere geri getiriyor.

Padovani, 12 yıllık Teatro alla Scala tecrübesi olup yıllardır koreograf olarak çalışmalarını karakterize eden sahne ve dramaturjik buluşlarıyla tangoyu gerçek, otantik ama konjuge bir şekilde sunuyor.

Tango Klasiklerinden (Di Sarli, De Angelis, Tanturi, Pugliese, Fresedo, D'Arienzo...) Piazolla’ya uzanan bir repertuvar ile 65 dakikalık gösteri, dans severleri Tango’nun ateşi ile büyüleyecek.

Naturalis Labor Dans Topluluğu’nun tarzı Carlson deneyimlerine ve Fransız dansına çok şey borçlu. Yıllardır Ana Maria Stekelman veya efsanevi Julio Bocca gibi Arjantinli koreograflar tarafından da başarıyla denenmiş olan dans ve tango arasında geçişleri sahnede sunuyor.

Naturalis Labor Dans Topluluğu;Teatro Olimpico of Vicenza, Festival Oriente Occidente, Operaestate Festival, AbanoDanza, Pergine Spettacolo Aperto, Festival d'Autunno, Segni Barocchi, Concerti in Villa gibi önemli sanatsal ve kültürel organizasyonlarla iş birliği yapıp, Avrupa çapında turneler düzenleyerek benzersiz performanslar gerçekleştiriyor. Gösterinin Konsepti ve koreografisi  Luciano Padovani'ye ait.

Gösteride  dansçılar ise; Matteo Antonietti & Ravena Abdyli, Samuele Fragiacomo & Loredana De Brasi Roberto Angelica y Lucila Prego, Mavina Gili & Sebastian Zanchez'den oluşuyor.

Gösterinin müziklerini:Tango Spleen Dörtlüsü olarak; Mariano Speranza (piyano ve vokal), Francesco Bruno (bandoneon), Inesa Baltatescu (keman), Vanessa Matamoros (kontrbas) tarafından seslendirilecek..Ayrıca, ışık sisteminı  ise: Thomas Heuger ve  Alberto Salmaso  üstlenecek


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum