ANADOLUKAVAĞINDA FESTİVAL KONUKLARI RENKLİ ANLAR YAŞATTI

Bu güne değin değişik festival ve şölenlere ev sahipliği yapan Beykoz İlçesi bu kez Büyükçekmece Belediyesinin bu sene 25.sini düzenlediği Kültür ve Sanat Festivaline katılanları konuk etti.

ANADOLUKAVAĞINDA FESTİVAL KONUKLARI RENKLİ ANLAR YAŞATTI
01 Ağustos 2024 - 21:20 - Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 21:38
Geçmiş yıllarda da festival kapsamında uğranılan Anadolukavağı son yıllarda görülmemiş bir yoğunluk yaşarken Mahalle Muhtarı Serkan Çağlar konuklarını vapurdan indikleri andan ayrılma anlarına kadar yalnız bırakmama gayretinde oldu.

Öğle saatlerinde Anadolukavağı İskelesine yanaşan Şehir Hatları İşletmesinin Emin Kul adlı vapurundan ilk inenler arasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Festival Komitesi Üyeler de yer aldı.

Anadolukavağı Esnafı adına Naci Sarıçiçek tarafından Başkan Hasan Akgün'e çiçek buketi sunulurken Mahalle Muhtarı Serkan Çağlar Başkan Akgün'e Beykoz'a özel bir Camdan yapılan bir ürün'ü  hediye etti.

Gösterilen özel karşılaşma için teşekkür eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün mahalle merkezinde bir ziyarette bulundu. Ardından bölgedeki Beykozlu İşletme Sahiplerinden olan ve aralarında uzun yıllar öncesine dayanan bir dostluk bulunan Mecit Yılmaz tarafından konuk edilen Hasan Akgün ve  beraberindeki heyete ilgi büyüktü.

Başkan Akgün'e burada eşlik eden isimler Ukrayna Dolynna Belediye Başkanı İvan Dyriv, Macaristan Aduda Belediye Başkanı Laszıo Kıss, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ve Diğer bazı ülke delegasyon temsilcileri eşlik etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bu sene 25.yıl ile çeyrek asırdır düzenlenen bir Festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyip festival kapsamında bir ez daha Beykoz'a geldikleri için ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Başkan Akgün festivale ilişkin yaptığı açıklamada ise şu bilgilere yer verdi ;

" Tam 25 yıldır dünyanın kültür ve sanatını Büyükçekmece’de İstanbullularla buluştururken şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sunduk. Büyük başarılara imza atan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Türkiye’nin, UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyesi ve A Kategorisi’ndeki ilk festivallerden biridir. Uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından festivalimiz 9 kez Dünyanın En İyi Festivali seçilmiştir. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 24 festivalimize 111.500’ün üzerinde sanat ve kültür elçisi katılmış ve bu sanatçılar festival sayesinde ülkemizi, insanımızı, kültürümüzü tanıma fırsatı bulmuşlardır." 

Festival gezi rotalarından olan Anadolukavağı gezisine 40 ülkeden 1000'in üzerinde konuk katıldı. Mahalledeki işletmelerde hazırlanan öğle yemeğini yiyen misafirler daha sonra Beykoz İlçesinin bu turistik mekanını gezerek alışverişte bulunup bu anları çektikleri fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirdiler.

Anadolukavağı Muhtarı Serkan Çağlar Beykoz İlçesi adına güzel bir ev sahipliği yapma düşüncesinde olduklarını ve bunu başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade ederken, " Ben Mahalle Muhtarı olarak bu ilk ev sahipliğini işletme sakinleri ile iyi bir şekilde yansıttığımız düşüncesindeyim. Anadolukavağı'mızda bu tür yoğun kafileleri özlemiştik. Umarım bundan sonra da Uluslararası etkinliklerde tercih edilen rotalardan biri oluruz. Bir birinden farklı ülkelerden gelen misafirlerimiz ile kısa sohbetler yaptık. Güzel karşıladık, güzel uğurladık. Ben şahsım ve mahallem adına Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akgün'e çok teşekkür ediyorum, yıllardır aksatmadan Anadolukavağı gezisine festival kapsamında yer vermekte, sağ olsun var olsun " diye konuştu.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum