ANA DERGİSİ 2017 ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
GAZETECİ ÇETİN ÜNSALAN: “ATATÜRK’ÜN ÇOCUĞU İSEK, UMUTSUZ OLMAYA HAKKIMIZ YOK”
Haber : Mehmet ÜNLÜ
Fotoğraflar : Şükrü DİSANLI- İsmail Hakkı BAGDATİ
ANA KÜLTÜR VE SANAT DERGİSİ tarafından düzenlenen 2017 yılı onur ödülleri, törenle sahiplerine verildi.
Şişli Öğretmen Evi’nde düzenlenen törende; gazeteciler, Orhan Bursalı, Çetin Ünsalan, Nöroşirurji Uzmanı Prof.Dr. Cengiz Kuday, Jeo Fizik Yüksek Muhendisi Prof. Dr. Ahmet Övündük Ercan, Emekli Büyükelçi Önder Özar, Dünya Göz Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım, Eski GATA Haydarpaşa Hastanesi Komutanı Emekli Tümgeneral Tarık Özkut ödüllerini aldı.
Törenin açılışını yapan, ANA Kültür Sanat Dergisi imtiyaz sahibi Şaheste Günday ödül alanları tek tek sahneye davet etti.
Ödül sahiplerinden Gazeteci Orhan Bursalı, Atatürk’ün bilime verdiği öneme değinerek,” Atatürk, ‘eğer sözlerim bilime ters düşerse, siz bilimi seçin’ değini söyledi. Gazeteci Bursalı, daha sonda “DNA onarımı” hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilgili bir sinevizyon gösterisi sundu.
Bursalı’nın ardından Türk Müziği’nin unutulmaz yorumcularından, yeşilçam filmlerindeki şarkıları seslendiren ve Sevemedim Kara Gözlüm şarkısıyla gönüllerde yer eden Belkıs Özener de, mini bir konser verdi.
Ödülünü alması için sahneye davet edilen, Nöroşirurji uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kuday da konuşmasında, “Atatürk’e mal edilen bir söz vardır. En hakiki mürşid ilimdir diye. Bu yanlıştır. Doğrusu, en hakiki mürşid bilimdir demiştir aslında. Sonra Atatürk’ün içkiden siroz olup vefat ettiği söylenir. Bu çok yanlıştır. Atatürk sıtmaya bağlı sirozdan vefat etmiştir” dedi.
Dünya Göz Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım ise konuşmasında günden 600-700 bin hastayı tedavi ettiklerini belirtti. Konuşmasının ardından ödülünü Ana dergisi Yayın danışmanı ve Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaba verdi
Eski GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Komutanı Emekli Tümgeneral Tarık Özkut ödülünü alırken yaptığı konuşmada, yaşadığı anıları davetlilerle paylaştı.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ise, konuşmasında Türkçe dili ile ilgili görüşlerini ifade ederek şunları söyledi:
“Bana göre Türkçe konuşmayana Türk denilmez. Türkçe bu ülkenin yapışkanıdır. Bilimin olduğu yerde din olmaz. Bilim le ikisi çatışır. Yaşamda gerçek olan kılavuz deneysel bilimdir. Bunu bence en iyi anlatan Atatürk’ün Bursa Nutku’dur.”
Emekli Büyükelçi Önder Özar da Atatürk ile ilgili görüşlerini aktardı.
Ödül alan gazetecilerden Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ünsalan ise, Anayasa için yapılacak referandum ile ilgili büyük çapta bir karamsarlık hakım olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Her şeyden önce Atatürk’ün çocuğu isek umutsuz olmaya hakkımız yok. Onun için umutsuzluğu içimizden söküp atmalıyız. Atatürk’ün ışığında, onun yolunda bu ülke yaşamaya devam edecektir. Çok gelenler gördük, çok gidenler gördük. Onun için umutsuzluğu bırakalım.
Sanatçı Belkis Özener ikinci kez verdiği mini konserde, yıllar önce herkesin gönüllerinde yer eden,”Sevemedim kara gözlüm seni doyunca” , “Görünce aşık oldum, o güzel gözlerine” ve “Fikrimin ince gülü”adlı şarkıları seslendirerek gönüllerdeki yerini tazeledi.
Udi Ahmet Gülceoğlu’nun eşliğinde solist Papatya bazı Türk Müziği şarkılarını seslendirdi.
Çanakkale Şehitler Haftası nedeniyle, TRT eski spikerlerinden Özcan Atamert, Bozcaada Eski Belediye Başkanı-Yazar Nagehan Orbay, Dr. Necmettin Çanga, Perihan Koca, Sevinç Demircan, Av Göksel Aktaş, Gültekin Taşpınar, İsmail Hakkı Bağdat, Müjgan Özgürel de Atatürk ve şehitler ile ilgili çeşitli şiirler okudular.
Gazeteci Ahmet Kaplan ise yaptığı konuşmada, dedesinin kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlığı ve verdiği mücadele ile ilgili anılarını paylaştı.
Ödül töreni İzmir Marşı’nın hep birlikte okunması ile sona erdi.
FACEBOOK YORUMLAR