AMGEN TÜRKİYE GENÇLERİN YARATICI FİKİRLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Amgen Türkiye’nin lise ve lisans öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini ödüllendirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

AMGEN TÜRKİYE GENÇLERİN YARATICI FİKİRLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ
11 Haziran 2024 - 15:59

Dördüncü kez düzenlenen yarışmada bu yıl gençlerin, “Sağlığın Geleceği: Biyoteknoloji” teması ile geliştirdikleri fikirleri değerlendirildi.

100’den fazla öğrencinin başvuruda bulunduğu yarışmada üniversite kategorisinde; Altınbaş Üniversitesi’nden Zerrin Elçeoğlu birinci, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Merve Güven ikinci ve Ankara Üniversitesi’nden Pelin Sarıbaş üçüncü oldu.

Lise kategorisinde ise BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nden Ezel Cansın Kanbur birinci, BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nden Nilüfer Zehra Yılmaz ikinci ve Ankara Fen Lisesi’nden Zeynep Şen üçüncü oldu.

Amgen Türkiye, gençleri bilimsel düşünmeye teşvik etmeye ve bu alandaki yaratıcı fikirlerini ödüllendirmeye devam ediyor. Amgen’ın gelecek nesillere daha fazla bilim insanı kazandırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalardan biri olan IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi. Fen bilimlerine ilgisi ve yaratıcı fikirleri olan lise ve lisans öğrencilerinin katılabildiği yarışma, “Sağlığın Geleceği: Biyoteknoloji” teması ile düzenlendi. Yarışmada bu yıl; Altınbaş Üniversitesi’nden Zerrin Elçeoğlu birinci, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Merve Güven ikinci ve Ankara Üniversitesi’nden Pelin Sarıbaş üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nden Ezel Cansın Kanbur birinci, BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nden Nilüfer Zehra Yılmaz ikinci ve Ankara Fen Lisesi’nden Zeynep Şen üçüncü oldu. Kazanan öğrenciler Amgen Türkiye’de staj ve Amgen Vakfı ile eğitim seminerlerine katılım imkanı ile ödüllendiriliyor.

“Bilime olan tutkumuzu yaymak bizler için çok önemli”

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman, ilk üç yılda yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı ve yaklaşık 4 milyon kişiye ulaşıldığı IamGenius yarışmasına bu yıl da yüzlerce başvurunun geldiğini vurguladı. Berkman, “Bir bilim şirketi olarak, bilime olan tutkumuzu yaymak, bilimin olağanüstü boyutlarını göstermek bizler için çok önemli. Türkiye’nin dört bir yanında, bilime merakı olan ama fikirlerini paylaşacak alan bulamayan birçok gencimiz var. Amgen olarak bu gençlere ulaşmayı, onları motive etmeyi, öne çıkmalarını sağlamayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Her yıl pek çok ilham veren fikirle karşılaşıyoruz”

Amgen Türkiye Medikal Direktörü Dr. Mutlu Yeşilboğaz “IamGenius bize gösteriyor ki gençlerimiz bilime tutkulu ve yaratıcı fikirlerini duyurmak istiyor. Yarışmamızda her yıl pek çok ilham veren fikirle karşılaşıyoruz. Amgen olarak geleceğe daha fazla bilim insanı kazandırmak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” diye konuştu.

Gençlerin yaratıcı fikirleri; Kocaeli Üniversitesi Romatoloji Bilim Dalı'ndan ⁠Prof. Dr. Ayşe Çefle, Kalkınma Atölyesi Eğitim Uzmanı Dr. Elif Adıbelli Şahin, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nden Prof. Dr. Elif Arı Bakır, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Fatih Köse, Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi'nden Doç. Dr. Gözde Korkmaz, TC Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Meltem Türkmen, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Biyoloji'den Doç. Dr. Ahmet Eken, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Bülent Tokgöz, Cerrahpaşa Üniversitesi Pediatrik Romatoloji Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Sibel Bakırcı ve Hacettepe Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zafer Arık’ın yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi.

 

 

 

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum