AKOM'DA KRİZ MASASI KURULDU

İBB, okulların açıldığı ilk gün trafikte sorun yaşanmaması için AKOM’da kriz masası kurdu. İstanbul trafiği anlık takip edildi. Kazalara ve arızalanmalara anında müdahale edilerek yollar açık tutuldu. İstanbul kent içi trafiği 2 gün boyunca daha kameralardan takip edilecek.

AKOM'DA KRİZ MASASI KURULDU
10 Eylül 2024 - 18:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni eğitim öğretim yılının başladığı ilk gün, Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’da kriz masası kurdu. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ın yönetiminde; İBB Genel Sekreter Yardımcıları Gürkan Akgün, Pelin Alpkökin, Erdal Celal Aksoy ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İBB birim yetkililerinin de katılımıyla kriz masası toplantısı gerçekleştirildi. Ekipler kent içi trafiği anlık şekilde takip ederek kazalara ve arızalanmalara anında müdahale etti.

SERVİSLERE ÖNCELİK

İstanbul’da okulların açılmasıyla birlikte 17.000 okul servisi de trafiğe çıktı. Okul servis araçları, ilk 2 gün arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanabiliyor. 

İLK GÜN TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Okulların açıldığı gün İstanbul’da 06.00 - 16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları (bilet entegrasyona dahil olanlar) ücretsiz olurken, İSPARK ise okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet veriyor.

İETT VE METRO SEFER SAYILARI ARTIRILDI

Alınan önlemler kapsamında İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilmiş olurken, 114 bin aracın bu tedbirlerle trafikten çekilmesi hedefleniyor. 

Metro İstanbul da 435 ilave sefer planlıyor. Bu seferlerle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Böylelikle 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması bekleniyor.

Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek. Şehir Hatları ayrıca, yaz tarifesinin sona ermesiyle birlikte kış tarifesine geçecek. Kış tarifesi 9 Eylül 2024 - 22 Haziran 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

İSTANBUL TRAFİĞİNE YAKIN TAKİP DEVAM EDECEK

İBB ve ilgili eğitim kurumları, AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) 9 Eylül Pazartesi sabahı başlayan nöbet 2 gün boyunca daha devam edecek.  İstanbul trafiği, kent içi kameralarından anlık izlenecek, tıkanan arterlere de anında müdahale edilecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum