AKDENİZ TİPİ BESLENME GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR
Yapılan araştırmalar sonuç zeytinyağı, balık, taze sebze, meyveler ile et ve et parçalarını kapsayan Akdeniz tipi beslenmenin göz rahatsızlıklarını kestiği kanıtlandı.

28 Mart 2025 - 18:20
Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Bilgehan Sezgin Asena, Avrupa'nın farklı ülkelerinde 5 bin kişi üzerinde yapılan standarda göre Akdeniz tipi beslenmenin yine yaşlanmayla birlikte görülen sarı noktalarda da olumlu etkileri olduğunu söyledi.
Asena,“Zeytinyağı, balık, taze sigorta, meyvelerle, et ve et ürünlerini kapsayan Akdeniz tipi beslenme, göz sağlığını koruma açısından önemli. azaltıyor” diye konuştu.
C VİTAMİNİ KATARAKTI ÖNLÜYOR
Doç.Dr. Bilgehan Sezgin Asena, antioksidan içeren ve C vitamini açısından zenginliğe, brokoli, çilek, biber, kivi, portakal gibi beslenmenin düzenli olarak tüketilmesinin katarakt oluşumunun sona ermesine de yol açtığını kaydetti.
İngiltere'de 2 bin 54 ikiz üzerinde 10 yıl boyunca yapılan göre düzenli olarak Cvitamini alan grubu, çalışmayan grup oranı katarakt oluşumunda yüzde 30'a varan azalma verildiğini hatırlatan Asena, şunları söyledi:
“Katarakt oluşumunun yüzde 35'ini genetik özellikleri, diğer yüzde 65'ini ise besleme, yaş, alkol sigara içmesi, şeker hastalığı ve aşırı gün gibi bir arada oluşturuyor. 5'i katarakt ameliyatı oluyor. C vitamininin antioksidan özelliği nedeniyle kataraktın gerçekleşmesinin ötesinde yapılan işlemlerle ortaya kondu”
Asena,“Zeytinyağı, balık, taze sigorta, meyvelerle, et ve et ürünlerini kapsayan Akdeniz tipi beslenme, göz sağlığını koruma açısından önemli. azaltıyor” diye konuştu.
C VİTAMİNİ KATARAKTI ÖNLÜYOR
Doç.Dr. Bilgehan Sezgin Asena, antioksidan içeren ve C vitamini açısından zenginliğe, brokoli, çilek, biber, kivi, portakal gibi beslenmenin düzenli olarak tüketilmesinin katarakt oluşumunun sona ermesine de yol açtığını kaydetti.
İngiltere'de 2 bin 54 ikiz üzerinde 10 yıl boyunca yapılan göre düzenli olarak Cvitamini alan grubu, çalışmayan grup oranı katarakt oluşumunda yüzde 30'a varan azalma verildiğini hatırlatan Asena, şunları söyledi:
“Katarakt oluşumunun yüzde 35'ini genetik özellikleri, diğer yüzde 65'ini ise besleme, yaş, alkol sigara içmesi, şeker hastalığı ve aşırı gün gibi bir arada oluşturuyor. 5'i katarakt ameliyatı oluyor. C vitamininin antioksidan özelliği nedeniyle kataraktın gerçekleşmesinin ötesinde yapılan işlemlerle ortaya kondu”
FACEBOOK YORUMLAR