AKADEMİK VE BİLİMSEL ÇALIŞMALARLA YEM SEKTÖRÜNE YÖN VERİYOR
Trouw Nutrition Türkiye, Fylax Flow makalesi ve ‘Glukonik Asit Kullanımının Süt Sığırlarında Bağırsak Sağlığı ve Performans Üzerindeki Etkileri’ konulu poster bildirisi ile önemli iki akademik başarıya imza attı
Müşterilerinin sağlıklı çiftlik hayvanları yetiştirmelerine destek olmak amacıyla inovasyona ciddi yatırımlar yapan Trouw Nutrition Türkiye, hayata geçirdiği bilimsel çalışmalarla da dikkat çekiyor. Son olarak şirketin Fylax Flow ürününün deneme sonuçları Turkish Journal of Agriculture, Food Science and Technology dergisinde yayımlandı. Bu başarıya imza atan makalenin hazırlık süreci ise Trouw Nutrition Türkiye Yem Katkı ve Hayvan Sağlığı Ürün Grubu Müdürü Dr. Kazım Bilgeçli ve AksarayÜniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Hayvan Besleme ve Besleme Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Budak ile yürütüldü.
Şirketin bir diğer akademik çalışması olan ‘Glukonik Asit Kullanımının Süt Sığırlarında Bağırsak Sağlığı ve Performans Üzerindeki Etkileri’ konulu poster bildirisi de Antalya’da düzenlenen 4. Uluslararası Hayvan Besleme Bilim Kongresi’nde bilim insanlarına sunuldu.
Şirket olarak, ‘Geleceği beslemek’ misyonu doğrultusunda sağlıklı çiftlik hayvanları yetiştirebilmeleri için üreticilere kaliteli ürünler ve inovatif çözümler sunmalarının yanı sıra bilimsel çalışmalara da imza attıklarını belirten Trouw Nutrition Türkiye Yem Katkı ve Hayvan Sağlığı Ürün Grubu Müdürü Dr. Kazım Bilgeçliyayımlanan makaleleri kapsamında şu bilgileri paylaştı;
“Türkiye’de ticari süt ve besi yemi üretimine bakıldığında yaklaşık olarak yıllık 14 milyon 569 bin mt yem üretildiğini görüyoruz. Bu yemlerin üretildiği işletmeleri yıllık üretimlerine göre büyük, orta ve küçük ölçekli işletmeler olarak sınıflandırabiliriz. Üretimdeki en yüksek pay yüzde 62 ile büyük işletmelerdeyken bunları sırasıyla yüzde 23 ile orta ve yüzde 15 ile küçük ölçekli işletmeler takip ediyor. Her işletme nihai kullanıcılara kaliteli yem üretmek için ham maddeden ambalajlamaya kadar olan birçok üretim noktasında farklı uygulamalar gerçekleştiriyor. Bu noktada yem üreticilerinin ürün kalitesine ve işletme ekonomilerine katkIı sağlayan organik asit ve sürfaktan kombinasyonu ürünümüz Fylax Flow ile ilgili bilimsel bir çalışma hayata geçirdik. Çalışmamızın amacı Türkiye’de kendi şartlarında üretim yapan ticari yem fabrikalarının rutin işleyişlerine herhangi bir müdahalede bulunmadan sadece Fylax Flow ilavesi ile işletmeye ve yem kalitesine olan katkısını ölçümlemekti”
Sonuçlar Turkish Journal of Agriculture, Food Science and Technology’de yayımlandı
Yapmış oldukları çalışmayla enerji tasarrufu ve üretim aşamasında rutubet optimizasyonu konularıyla ilgili tatmin edici sonuçlara ulaştıklarını ifade eden Dr. Kazım Bilgeçli; “Bu noktada elde ettiğimiz sonuçları baz alarak Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Hayvan Besleme ve Besleme Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Budakile birlikte akademik bir makale yazdık. Makalemiz, Turkish Journal of Agriculture, Food Science and Technology dergisinde yayımlandı. Araştırmamız, ülkemiz şartlarında mevcut üretim tesislerinde hiçbir değişiklik yapılmadan sadece ürünün üreticiye sağladığı katkı ve kazancı ortaya koymasının yanı sıra bağımsız bilimsel çalışmalarla da desteklendiği için çok kıymetli. Çalışmamızın tüm üreticilere ve sektöre fayda sağlamasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi’nde de poster bildirisi yayımlandı
Yayımlanan makalelerinin yanı sıra ‘Glukonik Asit Kullanımının Süt Sığırlarında Bağırsak Sağlığı ve Performans Üzerindeki Etkileri’ konulu poster bildirilerinin 4. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi’nde bilim insanları ile paylaşıldığını belirten Dr. Kazım Bilgeçli; konuyla ilgili şunları söyledi: “Poster bildirimizde bu konuyu seçmemizin birçok sebebi var. Öncelikle rumen, ruminant beslenmesindeki gelişmelerin birçok alanında önemli odak noktalarından biri oldu. Bununla birlikte hayvan sağlığı ve performansıyla yakından alakalı olduğu için hindgut kontrolüne olan ilgi de giderek artıyor. Çeşitli fizyolojik ve fonksiyonel faktörler nedeniyle sindirim sisteminin aşağı kısımları rumenden çok daha hassas ve asidotik durumlardan kaynaklanan disbiyoza karşı rumene kıyasla çok daha duyarlı. Kaplanmış glukonik asit ilavesi ile glukonat laktik asit bakterileri ve asit kullanan bakteriler tarafından fermente ediliyor, laktik asit bakterileri glukonattan laktat ve asetat üretiyor. Ardından asit kullanan bakteriler, laktat ve asetat ile glukonatı bütirata dönüştürüyor. Bunun neticesinde bağırsaklardaki uçucu yağ asidi üretimi artıyor. Uçucu yağ asidi seviyesindeki bu artış, bağırsak sağlığının korunmasına ek olarak üretim ve performansa pozitif yönde yansıyor.”
Doğru beslemenin ve iyi çiftlik yönetiminin endüstriyi ve hatta gezegeni dönüştürebileceğine inanan global bir şirket olarak bilimin ve teknolojinin ışığında yol aldıklarını vurgulayan Dr. Kazım Bilgeçli, sektöre katkı sağlayacağını düşündükleri projelere ve çalışmalara artan bir ivmeyle devam edeceklerini belirterek sözlerini noktaladı.
Nutreco Hakkında
100 yılı aşkın deneyimiyle Nutreco, hayvan besleme konusunda Trouw Nutrition ve akuakültür balıkçılığı yemleri konusunda Skretting markalarıyla global bir lider olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Nutreco’nun dünya çapında 30’dan fazla ülkede yaklaşık 100 üretim tesisi ve sekiz araştırma merkezi bulunuyor. 10 bin yetkin çalışanı yaptıkları her işte sürdürülebilirliğin en öncelikli odak noktası olmasını sağlayacak şekilde “Geleceği Besleme” misyonu çerçevesinde çalışıyor. Çözümlerini beslemenin ötesine ulaştıran Nutreco, müşterilerinin artan nüfus için daha fazla besini sürdürülebilir şekilde üretmelerine yardımcı olmak üzere sınıfının en iyi tavsiye ve teknolojilerini sunuyor. NuFrontiers ekibi değer zinciri üzerinden gelecek nesil çığır açan yeniliklerin tanımlanması, geliştirilmesi ve bu alanda yatırım yapılması için çalışıyor. Nutreco, çok uluslu bir aile kuruluşu olan SHV Holdings N.V’nin bir iştirakidir.
Trouw Nutrition ve Trouw Nutrition Türkiye Hakkında
Müşterilerinin sağlıklı çiftlik hayvanları yetiştirmelerine yardımcı olmak için kendisini 90 yıldır inovasyona adayan Trouw Nutrition, hem sektör hem de dünyanın her yerindeki insanlar için daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi derinden önemsiyor. Kaliteli et, yumurta ve süt üretimine yardımcı olmak için bilimin ve teknolojinin ışığında hareket eden şirket; gıda üreticilerini, tavsiye ve verileri parmak uçlarına getiren
teknolojisiyle destekliyor. Trouw Nutrition, 39 ülkede 8 binden fazla çalışanı ile yemden işlenmiş gıdaya kadar besin zincirinin karşılaştığı zorlukları çözmek ve müşterilerine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını gerçekleştiriyor. Trouw Nutrition’ın geniş yem spesiyaliteleri, yem katkıları, premiksler, besleme modelleri ve hizmetler portföyü, markayı yem, çiftlik ve sağlıkta sürekli artan uzmanlığıyla birlikte her müşterinin yerel durumuna uygun, ihtiyaca özel, entegre çözümlerin oluşturulması konusunda sınırsız olanaklar sağlayan tek durak noktası haline getiriyor. Trouw Nutrition, 105 ülkede çiftçiler, kendi yemini üreten işletmeler, yem üreticileri, entegre üreticiler ve distribütörlere ihtiyaç duydukları her yerde destek oluyor. Doğru beslemenin ve iyi çiftlik yönetiminin endüstriyi ve hatta gezegeni dönüştürebileceğine inanan Trouw Nutrition, bu hedefle günümüzün yemden işlenmiş gıdaya uzanan besin zincirinin sürdürülebilir işleyişi için çalışıyor. Global marka gücünü yerel pazarın dinamiklerine hâkim olma yetisiyle birleştiren Trouw Nutrition Türkiye, Ankara’da bulunan genel merkezi, Konya’daki üretim tesisi ve İzmir’de Antrepo-Lojistik Merkezi ile faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Trouw Nutrition Türkiye; global ağı, güçlü Ar-Ge yapısı, kaliteli, geniş ve artırılabilir ürün gamı, çözüm odaklı hizmet ve servisleri, deneyimli insan kaynağı, teknolojik ve dijital alt yapısı ile 2007 yılından bu yana her yıl artan bir ivmeyle Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor.
FACEBOOK YORUMLAR