5. TEDxYouth@TEVİTÖL ETKİNLİĞİ "KÖPRÜ" TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİ!

Türkiye’nin dört bir yanından üstün başarılı, akademik potansiyeli yüksek öğrencileri seçen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL), yaratıcı ve girişimci fikirlerin yayılması amacıyla kurulan global organizasyon TED işbirliğiyle düzenlediği TEDxYouth@TEVİTÖL etkinliği 27 Nisan’da gerçekleşti.

5. TEDxYouth@TEVİTÖL ETKİNLİĞİ "KÖPRÜ" TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİ!
01 Mayıs 2024 - 17:59

TEVİTÖL öğrencileri tarafından organize edilen ve bu yıl 5.’sidüzenlenen TEDxYouth@TEVİTÖL’ün bu yılki teması “Köprü” olarak belirlendi.

Sanatçı, eğitmen, yazar ve küratörü Marcus Graf; yeni dönem mizah temsilcilerinden Kemal Ayça; piyanist, besteci ve eğitmen Açelya Ülgenay; moda tasarımcısı ve çevre aktivisti Elif Kılıç gibi isimlerin de aralarında bulunduğu davetliler, “Köprü” teması bağlamında özgün ve ilham dolu hikâyelerini anlattıkları konuşmalar gerçekleştirdiler.

1984 yılından bu yana, farklı disiplinlerden konuşmacıların dünyayı değiştirebilecek eğitici ve ilham veren düşüncelerini, ezber bozan fikirlerini paylaştıkları TED organizasyonunun, “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla hayata geçirdiği TEDx platformunda kişiler ve organizasyonlar, kendi yerel etkinliklerini yapabiliyorlar. TED’in 18 yaş altı öğrencilere yönelik TEDxYouth kapsamında ise, yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan verici konuşmalarla zenginleşen bir dünya sunan etkinlikler tamamen öğrenciler tarafından organize ediliyor.

Türkiye’nin özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL, öğrencilerine üst düzey bir eğitim veriyor. Öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefleyen TEVİTÖL, bunu gerçekleştirirken maddi imkânı olmayan öğrenciler için de fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor.

TEVİTÖL öğrencileri tarafından bu yıl 5. kez organize edilen TEDxYouth@TEVİTÖL etkinliği, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü TEVİTÖL’ün Gebze’deki kampüsünde gerçekleşti. Alanlarda yetkin konuşmacılar, bu yıl “Köprü” temasıyla düzenlenen konferansta temayı hem sembolik hem de gerçek anlamları açısından ele aldıkları konuşmalar gerçekleştirdiler.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum