4. İSTANBUL ULUSLARARASI ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, ikinci haftasında dünya çapındaki sanatçıların konserleri, söyleşileri, çocuk atölyeleri ve kontrbas masterclass’ıyla devam ediyor

4. İSTANBUL ULUSLARARASI ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ DEVAM EDİYOR
03 Eylül 2024 - 16:48

9 Eylül’de Baruthane’de Baltık Gitar Dörtlüsü’nün dinleyicilerle buluşacağı festival kapsamında 11 Eylül’de Belçikalı SONICO topluluğu; 14 Eylül’de ise efsanevi Tambuco Percussion Ensemble Türkiye’de ilk konserlerini CRR Konser Salonu’nda verecekler.

Festivalin ikinci haftasında ayrıca Prof. Rick Stotijn kontrbas masterclass programı ve söyleşisi; masterclass programının konseri; Tambuco Percussion Ensemble ve Anadolu Nefesli Beşlisi & Ludmil Angelov’un OFF THE RECORD söyleşileri ile “Tambuco ile Beden Perküsyonu” başlıklı çocuk atölyesi gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür)tarafından Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nun yanı sıra Metrohan, Baruthane ve Bulgur Palas’ta düzenlenen festivalin ücretli konserlerinin biletleri Biletix’ten; ücretsiz konser, söyleşi ve atölyelerin biletleri ise İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebiliyor.

Bu yıl daha da genişleyen yelpazesi ve her daim kaliteli programıyla uluslararası sanatçıları ülkemizdeki müzik tutkunlarıyla buluşturan 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, birçoğu ilk kez ülkemize gelen yıldız isimlerin ve efsanevi oda müziği gruplarının konserlerine ev sahipliği yapıyor. 31 Ağustos – 18 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşen festival aynı zamanda masterclass’lar, söyleşiler ve çocuklar için özel etkinliklerle katılımcılarına zengin bir program sunuyor. Tanınmış viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil’in kurucusu ve genel sanat yönetmeni olduğu festival, özellikle genç dinleyici ve müzisyenlerin uluslararası sanatçılarla bir araya gelmesine büyük önem veriyor.

YILDIZ İSİMLERİN KONSERLERİ

4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, 9 Eylül Pazartesi akşamı 20.00’de Baruthane’de Zigmas Cepulėnas, Sergej Krinicin, Saulius S. Lipčius ve Chris Ruebens’ten oluşan Baltık Gitar Dörtlüsü’nün sıradışı bir program icra edeceği konsere ev sahipliği yapacak. Dinleyicileri tangonun sınırlarını keşfetmeye davet eden Belçikalı SONICO topluluğu, 11 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda “SONICO- THE EDGE OF TANGO!” başlığıyla vereceği ilk Türkiye konserinde Piazzolla’nın kendi notalarını yaktığı ve Rovira’nın bir sel felaketinden dolayı zarar görmüş eserleri de dahil olmak üzere daha önce yayınlanmamış dört özel eseri de dinleyicilerle buluşturacak. Dünya sahnelerinden sonra ilk kez 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen, Meksika kökenli ve dört kez GRAMMY ödülüne aday gösterilen efsanevi perküsyon grubu Tambuco Percussion Ensemble’ın konseri ise 14 Eylül Cumartesi akşamı 20.00’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

MASTERCLASSPROGRAMI ve SÖYLEŞİLER

Günümüzün en önemli kontrbas sanatçılarından ve eğitmenlerinden biri olarak kabul gören ve Hollanda Müzik Ödülü'ne layık görülen kontrabas sanatçısı Prof. Rick Stotijn’in kontrbas masterclass’ının dersleri, katılımcı olmasalar da dersleri takip etmek isteyen tüm müzik öğrencilerinin ve hocalarına açık olarak 12 – 15 Eylül tarihleri arasında CRR Konser Salonu’nda yapılacak. Stotijn, 12 Eylül Perşembe günü 17.30’da aynı salonda “İlham Veren Buluşmalar” serisi kapsamında bir de söyleşiye imza atacak. Kontrbas masterclass’ının kapanış konseri ise 15 Eylül Pazar günü saat 15.00’te Metrohan’da gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının sevdikleri müzikleri öğrenmek ve onlarla bu müzikler üzerine sohbet etmek amacıyla düzenlenen OFF-THE-RECORD söyleşileri ise festivalin ikinci haftasında Metrohan’da yine önemli konukları ağırlayacak. Moderatörlüğünü Feyzi Erçin’in üstlendiği seri kapsamında 13 Eylül Cuma akşamı saat 19.30’da Tambuco Percussion Ensemble’ın, 15 Eylül Pazar akşamı 19.30’da ise Anadolu Nefesli Beşlisi ve Ludmil Angelov’un söyleşileri gerçekleşecek.

ÇOCUKLAR İÇİN “MEKSİKA’DAN GELEN RİTİM”

Çocukları da festivalin tadını çıkarmaya davet eden 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında Tambuco Percussion Ensemble’ın üyeleri, 15 Eylül Pazar günü Bulgur Palas’ta 8-12 yaş arası katılımcılarla beden perküsyonu ve ritim çalışmalarından oluşan Meksika’dan Gelen Ritim: Tambuco ile Çocuklar için Beden Perküsyonu Atölyesi’ni gerçekleştirecek. Müziği sadece enstrüman çalarak değil, bedenlerini ve seslerini kullanarak deneyimleme fırsatı bulacakları atölyede çocuklar, çeşitli perküsyon enstrümanlarının yardımıyla ezgiye eşlik etme, uyum sağlama, yaratıcı olma, koordineli takım çalışması yapma, bir grup içinde yer alma ve ince motor becerilerinin gelişimine odaklanacaklar.

İBB Kültür’ün düzenlediği uluslararası festivallerden 4.  İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin ücretli konserlerinin biletleri Biletix’ten; ücretsiz konser, söyleşi ve atölyelerinin biletleri ise İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

PROGRAM

FESTİVAL KONSERLERİ

9 Eylül Pazartesi 20.00            Baltık Gitar Dörtlüsü / Baruthane

11 Eylül Çarşamba 20.00         SONICO Ensemble / CRR Konser Salonu

14 Eylül Cumartesi 20.00        Tambuco Percussion Ensemble  / CRR Konser Salonu

17 Eylül Salı 20.00                    Anadolu Nefesli Beşlisi & Ludmil Angelov / CRR Konser

                                                  Salonu

18 Eylül Çarşamba 20.00         Kapanış Konseri: Quatuor Ébène / CRR Konser Salonu

 

OFF THE RECORD SÖYLEŞİLERİ

Moderatör: Feyzi Erçin 

13 Eylül Cuma 19.30                Tambuco Percussion Ensemble Söyleşisi / Metrohan

15 Eylül Pazar 19.30                 Anadolu Nefesli Beşlisi & Ludmil Angelov Söyleşisi  /

                                                  Metrohan

İLHAM VEREN BULUŞMALAR SÖYLEŞİ SERİSİ

12 Eylül Perşembe 17.30         Prof. Rick Stotijn / CRR Konser Salonu


ÇOCUK ATÖLYELERİ

15 Eylül Pazar 12.00                Tambuco ile Beden Perküsyonu Atölyesi / Bulgur Palas

16 Eylül Pazartesi 17.30          Enstrümanları Tanıyalım: Anadolu Nefesli Beşlisi ile  

                                                 Tahta Nefesli Çalgılar / CRR Konser Salonu Fuayesi

MASTERCLASS PROGRAMLARI

12 – 15 Eylül                             Kontrbas Masterclass’ı: Prof. Rick Stotijn / CRR Konser

                                                  Salonu

15 Eylül Pazar 15.00                 Kontrbas Masterclass’ı Kapanış Konseri / Metrohan


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum