2016 Yılı Türkiye gazetecilik başarı ödülleri sahiplerini buldu

TGC Başkanı Olcayto: “Cezaevlerinde en çok gazeteci bulunduran ülkenin Türkiye olması bizi üzüyor. her türlü baskılara rağmen dimdik ayaktayız”

2016 Yılı Türkiye gazetecilik başarı ödülleri sahiplerini buldu
11 Haziran 2017 - 14:37

Haber: Mehmet ÜNLÜ Fotoğraflar: Şükrü Disanlı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri 2016” düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

The Marmara Oteli ’nde Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile ölen ve öldürülen gazetecilerin anısına saygı duruşundan sonra düzenlenen törende; önce TGC’nin kuruluşunun 71’nci yıl dönümü nedeniyle ve halen 71 yaşında olan ve “Ustalar” olarak kabul edilen gazeteciler; Aydın Ünsal, Ercan Kazmaz, Erdoğan Tokmakçıoğlu, Esin Bürge, Hami Alkaner, İhsan Onur, Özkan Şahin, Suna Zirek ve Tümer Argın’a birer onur plaketi sunuldu.

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri 2016; BASIN-HABER: Siyasal, Ekonomi ,Çevre, Eğitim, Sağlık, Kültüt-Sanat,Spor, Köşe Yazısı,Araştırma, Röportaj-Söyleşi, Sayfa Düzeni, Karikatür, Fotoğraf; TELEVİZYON-RADYO: TV-Haber, TVHaber Program, TV Belgesel, TV Kültür Sanat, TV Spor, TV Kamera Çalışması, Radyo Programı , İNTERNET: İnternet Haber, İnternet Röportaj, İnternet Özgün Köşe Yazısı ve Nezih Demirkent özel Ödülü dallarında verildi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz aslında iki kutlamayı birleştirdik. Cemiyetimiz 71 yıl önce bu yıl kurulmasını ayrıca 2016 yılının başarılı gazetecilerini ödüllendiriyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi ve arkadaşları tarafından 71 yıl önce kuruldu. Hepsini saygı ile anıyoruz ve onların çizgisini devam ettiriyoruz. TGC bağımsız bir kuruluştur, barıştan yana bir kuruluştur.Sorunlarını gidermiş bir medyadan söz edebilmek istiyoruz. Ama bugün maalesef iyi haberler yok. Ne yazık ki o dileğimiz bir türlü gerçekleşmiyor. 2010 yılından bu yana gazetecilik cezanlandırılıyor. 160 arkadaşımız ne yazık ki hala parmaklıklar arkasında ve hala suçlarının ne olduğunu bilmiyorlar. Olağanüstü hal ile birlikte medyanın üstündeki karabulutlar daha çok artmıştır. Türkiye’de gazeteciliğin evrensel normlara dönüşmesi cezaevlerindeki gazetecilerin serbest bırakılmaları en büyük dileğimizdir.”

Üç ayrı seçici kurul tarafından değerlendirilerek ödül almaya hak kazanan gazeteciler ise şunlar:

İdris Emen, Sami Akbıyık, Serbay Mansuroğlu, Öznur Karslı, Sibel Bahçetepe, Ömer Erbil, Gökhan İlker Akgüngör, Murat Ağca, Orhan Can, Gizem Coşkunarda, İsmail Saymaz, Selçuk Selman Özger, Ercan Arıkan, Samet Doğru, İsmail Coşkun, Rıdvan Bıyık, Tuğay Çoban, Ela Sezan, Ali Horzumlu, Serdar Karslıoğlu, Orhan Ayhan, Musa Erdoğan, Ahmet Akpolat, Eray Ergün, Umay, Aktaş Salman, Tülay Karabağ, Emre Kızılkaya ve Emin Çapa.

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri l töreni, düzenlenen bir kokteyl ile sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum