2. GÜVENİLİR ÜRÜN ZİRVESİ ÖNEMLİ WORKSHOPLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Güvenilir Ürün Platformu tarafından gerçekleştirilen 2. Güvenilir Ürün Zirvesi önemli workshoplara ev sahipliği yaptı. Danet desteği ile gerçekleştirilen Atıksız Coğrafi İşaretli Reçeteler workshopunda en büyük ilgiyi Afyon Sucuğu görürken Gluten Free Karadeniz Reçeteleri ile yapılan mısırlı tarifler beğeni topladı.

2. GÜVENİLİR ÜRÜN ZİRVESİ ÖNEMLİ WORKSHOPLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
26 Ekim 2023 - 15:26
Güvenilir Ürün Platformu tarafından gerçekleştirilen 2. Güvenilir Ürün Zirvesi’nde bu yıl iki ayrı workshop yapıldı.

Ana sahneye kurulan mutfaklarda yapılan reçete denemeleri büyük ilgi ile karşılandı. Danet
sponsorluğunda gerçekleştirilen Atıksız Coğrafi İşaretli Reçeteler workshopunda reçete denemelerini Şef Tuna Aktan üstlenirken Danet Kalite Güvence Yöneticisi Furkan Sungur Uluçay, Gastronomi Yazarı Talip Bayram ve Gastronomi İçerik Geliştirici Gülçün Polat anlatımlarıyla etkinliğe renk kattı.

Sucuklu ıspanak kökü salatası ve bayat ekmek pizzası denemeleri yapılan workshopta coğrafi işaretli ürün olan Afyon Sucuğu büyük ilgi gördü. Buna alışkın olduklarını söyleyen Danet Kalite Güvence Yöneticisi Furkan Sungur Uluçay ‘’1975 yılında hayata geçen DANET’in kuruluş yeri Afyonkarahisar, binlerce yıllık gastronomi geleneğine sahip ve adı sucuk ile de özdeşleşmiş bir Anadolu Kenti. Çoğu kişi Afyon Sucuğu peşinde Afyon’da durmakla kalmıyor, yolunu Afyon’dan geçecek şekilde değiştiriyor.

Coğrafi işaretli ürünler ülkeler için çok önemli bizler bunun bilincinde bir firma olarak Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın Coğrafi İşaret etiketi kullanımı için protokol imzaladık. Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nı Coğrafi İşaret etiketi ile üretip, tüketicilerimize sunuyoruz.“O sucuk, bu sucuk” sloganıyla sunduğumuz Coğrafi İşaretli Afyon Sucuğumuzu,az sonra değerli şefimiz Tuna Serap Aktan ‘ın maharetli ellerinden tadacağız.’’ Diye konuştu.

Sucuğun bir çok lezzet erbabının kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Uluçay ‘’Sucuk, aslen ihtiyaçlardan ortaya çıkan, tasarruf geleneğimizin yansıması olan bir üründür. Binlerce yılı, çok geniş bir coğrafyada birleşmiş birçok toplumsal kültürü, farklı gelenekleri ve hatta farklı ihtiyaçları iki kelimede özetleyen Anadolu Mutfağı, lezzet ve bereketi olduğu kadar, tasarrufu ve değer bilmeyi de içerisinde barındırır. Anadolu Mutfağında önemli bir yer tutan “Değerlendirme yemekleri”, israfsız ve atıksız lezzetleri, sürdürülebilir sofraları lezzetleri tanımlar. İçerisinde yaşadığımız dünya içinde birçok çelişkiyi de barındırıyor. Küresel gıda üretimi, gıda ihtiyacı ve gıda israfı üzerindeki üçlü denklem, insanlık açısından
hiç kuşkusuz en hazin çelişkilerden biridir. İnanması zor ama, dünya genelinde her yıl 100 milyonlarca kişi günlük gıda ihtiyacını karşılayamıyor, aç kalıyor. Yine inanması zor ama, dünya genelinde üretilen gıdaların önemli bir kısmı, daha tüketime girmeden çöpe gidiyor, atık oluyor’’

İstanbul Ticaret Borsası desteği ile düzenlenen diğer workshop ise Gluten Free Karadeniz Mutfağı reçeteleri oldu. İSTİB Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı, Masterchef Serap Aktan, Nalia Mutfak Koordinatörü Volkan ASLAN ve Nalia Yöresel Ürünler Sorumlusu Leyla Saki’nin hazırladığı mısır tatlısı, muhlama, turşu kavurma ve mısır ekmeği izleyicilerden tam not aldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum