19 MAYIS'TA ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ'TAN GAZİLERE ÖZEL İLGİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Üsküdar Atatürk Devrimleri ve İstiklal Savaşı Anıtına Üsküdar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail İLHAN tarafından çelenk konması ile başladı. Üsküdar belediye başkanı Sinem Dedetaş çelenk töreninden hazır bulunan gaziler ile özel ilgilendi. 

19 MAYIS'TA ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ'TAN GAZİLERE ÖZEL İLGİ
19 Mayıs 2024 - 17:19 - Güncelleme: 19 Mayıs 2024 - 18:15
Ulusal bayramlar 05/05/2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/3073 Karar Sayılı, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine kutlanmaya devam ediyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İl,İlçe Milli Eğitim müdürleri,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı İl,İlçe  Gençlik ve Spor Müdürleri tarafından Anıta çelenk bırakılıyor.   Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediey Başkanları Çelenk koyma Programına alınmıyor. 2012 Açılım sürecinde de çıkan bu yönetmeliğin hala yürülülükte olmasına ise halk tepkili. "Ulusal Bayramlarımız varlğımızı borçlu olduğumuz günlerdir.  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"ında çocuklar bayramını kutlarken büyükler egemenlikten vazmı geçmiş oluyor.,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'ın da Atatürk'ü sadece gemçlermi anmalı bu yanlış bir an önce düzletilmeli biz mülki amirlerimizi ulusa saygı törenlerinde görmek istiyoruz" diyorlar.
Üsküdar'da yapılan törenlere belediye başkanı katılamaya devam ediyor.
Üsküdar belediye başkanı Sinem Dedetaş çelenk töreninden hazır bulunan gaziler ile özel ilgilendi. 
Üsküdar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail İLHAN çelenk koymasıyla başlayan törenler bazı siyasi partiler ev derneklerinde çelenk bırakmaları ile devam etti. Tüm yurtta olduğu gibi üsküdar da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.
Fotorğraflar: Nimet Kartal
Haber: Yaşar Kaba

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum