19 MAYIS KUTLAMALARI BEYKOZ'DA ÇOK FARKLI VE RENKLİ GEÇTİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Beykoz'da renkli görüntülerle kutlandı. Günün ilk programı Beykoz Belediyesi Tören Alanında gerçekleşti.

19 MAYIS KUTLAMALARI BEYKOZ'DA ÇOK FARKLI VE RENKLİ GEÇTİ
19 Mayıs 2024 - 16:50 - Güncelleme: 19 Mayıs 2024 - 16:57
Protokol kapsamında Tören Sorumlu Kamu Kurumu olan Beykoz İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Korkulu'nun Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan programda daha sonra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları adına da çelenk bırakıldı.

Programın ikinci etabı Paşabahçe Stadına kadar Ahmet Ferit İnal Lisesi Bando Takımı eşliğinde yapılan Tören Yürüyüşü idi. Stattaki geçit töreninde İlçe Protokolünü oluşturan Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, İlçe Garnizon Komutanı-İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Eren Günay , İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan selamlandı.

Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Mustafa Ertop ile Ayşenur Öğüt'ün sunduğu Paşabahçe Stadındaki Program Saygı Duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Korkulu yaptığı konuşmada şu cümleleri sarf etti ;

Büyük bir anlam taşıyan bugünde, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, Hoş geldiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden, gönüle dolaşarak, tarihe altın harflerle yazılan milli mücadelemizin 105. yıldönümüne ulaşmış olmanın, gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs; İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadeleriyle; çelik zırhlı duvarlara, tanklara, toplara karşı, iman dolu göğsünü siper eden, her türlü imkansızlığa karşı onurla mücadele eden Seyit Onbaşıların, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, ilk kurşunu atan Hasan Tahsinlerin azim, kararlılık ve mücadele ruhudur.

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalarla, kurtuluş mücadelesini sürdürmüş ve vatanımızın bütünlüğünün korunmasının gençlere bağlı olduğunu düşünerek, bu tarihi günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençliğine armağan etmiştir.


Atatürk’ün Bizzat kendi eli ile kaleme aldığı gençliğe hitabede, gençliğe ne kadar önem verdiğini, cumhuriyeti onlara emanet ettiğini, tüm dünyaya ilan etmiştir.

Sevgili Gençler, Aziz Milletimizin emsalsiz fedakarlığı ve şehitlerimizin, gazilerimizin kahramanlıklarıyla kurulan, Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen göreviniz olmalıdır. Unutmayınız her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya getirilen Bayrağımız, rengini soylu Türk evladının damarlarındaki asil kanından almaktadır.Ve Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Sözlerime son verirken, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, bu vatan uğrunda aziz canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Aziz milletimizin ve siz sevgili gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Bayramımız Kutlu Olsun…



Fatih Korkulu'nun konuşmasının ardından Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Lisesi Müzik Grubu iki eserlik bir çalışma aktardı. TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi öğrencilerinin estetik görüntüler de yansıttığı Jimnastik gösterisi, Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve Çağlayan Tekvando Spor Kulübünün gösterisinin ardından programda ilçe protokolüne dahil isimlerin geride kalan 1 yıllık süre zarfından çeşitli spor dallarında Beykoz'a başarılar, şampiyonluklar getiren takım ve sporculara ödüllerinin verilmesine geçildi.

İşte Ödül alan spor branşları ve sporcular ;

2.Ligde Şampiyon olarak 2024-25 Sezonunda 1.Ligde mücadele etmeye hak kazanan Beykoz Belediyesi GSK Voleybol Kadın Takımını temsilen sporcular İlker Yılmaz, Beyza Zeybek ve Eda Öztürk'e, Hentbol Erkek Takımı adına Mirza Talha Sürmeli, Mustafa Efe Güveli, Emin Mert Toraman'a, Kick Boks Branşında Türkiye 3.olan Selda Yavuz'a, Okullararası Spor Tırmanışı Branşında Türkiye 4.olan Boğaziçi Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Sporcularına Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler madalya ve hediyelerini taktim etti.

Okul Sporları Futbol Müsabakalarında Türkiye 3.olan TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi sporcularına madalya ve hediyelerini İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Eren Günay taktim etti.

TFF Bal Ligi 1.Grubunu Şampiyon olarak tamamlayıp TFF 2.Liginde mücadele etmeye hak kazanan Beykoz İshaklıspor adına Takım Sporcularından İsmail Balcı, Mesut Dağlı ve Yusuf Oyit'e, Beykoz Belediyesi GSK Takımından Kick Boks Dünya Şampiyonasında 2.olan Nazlı Tunalı'ya, Okçuluk müsabakalarında 3. eden Kulüp sporcuları Ömer Cihat Özkan, Mahsun Çiçek ve Bünyamin Aksu'ya, Para Okçuluk müsabakalarında Türkiye 3.olan Kulüp Sporcularından Salih Keçeli ve Halil Kulak'a, Karate Branşında Türkiye Şampiyonu Elif Yalçınkaya'ya, Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcularından Atletizm Branşında 100 Metrede Türkiye 2. ve 300 Metrede Türkiye 3.olan Fevzi Çakmak Lisesi Öğrencisi Sümeyye Nas Derman'a, Okul Sporları Türkiye Şampiyonlarında 1. elde eden Kürek Branşında Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Sporcusu Mert Yusuf Öndin'e, Atletizm Branşı Sporcusu Sabri Yeşilbaş'a, Atletizm Branşında Türkiye Salon Şampiyonasında 1.elde eden Barbaros Hayrettin Paşa MTAL Öğrencisi Ramazan Emir Sağır'a, Beykoz Belediyesi GSK Sporcusu Yahya Üveyz Aytaç'a, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı yarışmalarında Resim Dalında 1.olan Akbaba Anadolu Lisesinden Ayşegül Kamak, Şiir Dalında 1.olan aynı okul öğrencilerinden Senem Nur Baş'a, Kompozisyon Dalında 1.olan Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi öğrencisi İlknur Çörek'e ödüllerini Beykoz İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer taktim etti.

Paşabahçe Stadındaki törenin sona ermesi sonrasında ilçe protokolüne dahil isimler Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Sahili Etkinlik alanında yer alan Beykoz Belediyesi Su Sporları Merkezine geçip Kano ve Yelken sporcularının gösterisini takip ettiler. Grup daha sonra Beykoz Belediyesi GSK Tekvando ve Kick Boks Takımlarının gösterisini de izledikten sonra kutlamaların gündüz kısmını sona erdirdiler.

HABER VE FOTOĞRAFLAR

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum